Voeding

DNA EN VOEDING

Het feit dat een dieet gebaseerd op genetische analyse heel effectief is, is bewezen door wetenschappelijk onderzoek aan de Stanford Universiteit.

Vrouwen die een dieet volgden dat aangepast was aan hun genetische kenmerken, verloren twee tot drie keer zo snel gewicht.

De jongste studie onderzocht of de genetische verschillen met betrekking tot voeding ook een impact hadden op hoe iemand reageert op verschillende soorten diëten.

Onderzoekers van de universiteit van Stanford onderzochten daarom het dna van 101 vrouwen, allemaal van Kaukasische afkomst maar tot drie verschillende genetische groepen ('genotypes') behorend. Ze kregen allemaal verschillende diëten.

De resultaten na twaalf maanden waren opvallend. De vrouwen die een dieet volgden dat bij hun genotype paste, verloren in één jaar tijd twee- tot driemaal zoveel kilo's als de vrouwen die het 'verkeerde' dieet volgden.

Deze NutriGene test is voor iedereen die meer wil weten over zijn persoonlijke optimale voedingspatroon. Ook is de test geschikt voor mensen die niet goed reageren op algemeen geldende dieetadviezen of veel schommelen in hun gewicht en een ieder die wil afvallen.

Voeding
5 (100%) 2 votes

Comments are closed.